BLI EN SVERAK DIPLOMERAD

..och få en kvalitetsstämpel

Att vara SVERAK-diplomerad uppfödare är att betrakta som en kvalitetssäkring. Uppfödaren åtar sig att vara uppdaterad med, ta del av och följa nya beslut, regler och författningar samt att aktivt agera för katten som sällskapsdjur och för god djurhållning. Efter godkänt test ska en SVERAK-diplomerad uppfödare ha en grundläggande katt- och förbundskunskap att dela med sig av till kattköpare och till blivande kattuppfödare.

Det är fritt upp till varje uppfödare att välja att Diplomera sig – men vi hoppas i NOS att det flesta ändå tar chansen.

Är du som uppfödare i NOS intresserad av att vi i klubben drar ingång en cirkel eller har frågor om Diplomeringen tveka inte att kontakta någon i styrelsen.

Grundkrav för att bli diplomerad

  • har fyllt 18 år

  • är huvud- eller familjemedlem i en SVERAK-ansluten kattklubb

  • har SVERAK-registrerat minst en kattkull - läs mer

  • har ett stamnamn inregistrerat hos FIFe.

  • inte har varit under disciplinära åtgärder (varning/avstängning) inom SVERAK de senaste 24 månaderna.

Ansöka för att bli diplomerad..

När du har har fyllt i blanketten skickar/lämnar du den tillsammans med en kvittokopia på betalning till klubbens sekreterare som verifierar att du är medlem i klubben och sedan skickar den vidare till SVERAK för behandling.

 

Aktuella avgifter och blanketter

NOS-UPPFÖDARE!

Skulle du vilja bli en SVERAK-diplomerad uppfödare?
Med start nu under hösten/vintern.

Är man flera på olika orter kanske man kan sitta i små grupper hemma hos någon och läsa kursmaterialet tillsammans! Tanken är inte att ha en studiecirkel då detta försvårar det med jobb och scheman som ska passa alla!

Mejla till avelssekreterare@norrskenskatten.se om du är intresserad, meddela var du bor också!